Group-2017
Let’s put some
heart into hardstyle

Projecten

Tijdens THE PROJEQT zetten Q-dance en 10,000 HOURS zich samen in voor de meest kwetsbare jongeren in onze samenleving. Op 20 mei 2017 doen we samen met 500 Q-dancers vrijwilligerswerk op acht verschillende locaties in Nederland. We zetten ons in voor jongeren die door verschillende omstandigheden wonen in gezinsvervangende huizen, logeerhuizen of revalidatiecentra. De activiteiten zijn afgestemd op de behoeften van de jongeren en bestaan bijvoorbeeld uit klussen, de tuin opknappen, pannenkoeken bakken, spelletjes spelen of samen feesten.

Check hieronder welke projecten aan THE PROJEQT mee doen.

Arduin – Zeeland

Net als tijdens de vorige edities zijn we heel Nederland doorgegaan om te zoeken naar plekken die ons het hardst nodig hebben. Een van die locaties kwamen we tegen in het zuidelijkste puntje van Zeeland, namelijk Arduin. Deze locatie staat volledig in het teken van talentontwikkeling. Hier ondersteunen ze jongeren met als uitgangspunt: gewoon wat kan, bijzonder wat moet.

Omdat er op deze locatie onlangs een grote verhuizing heeft plaatsgevonden, is er voor ons genoeg te doen om ervoor te zorgen dat deze jongeren een geweldige dag beleven. Van de tuin opknappen met je groene vingers tot aan het opknappen van de kantine, van alles is er mogelijk om deze locatie weer te laten shinen.

Buiten deze werkzaamheden gaan we er uiteraard ook een dik feestje bouwen met de bewoners. Aangezien er zelfs een loods aanwezig is, maken we hiervan ons ravedomein. De perfecte after party voor THE PROJEQT!

ASVZ – Sliedrecht

Altijd al mee willen werken aan het ontwikkelen van een festival? Dan is deze locatie perfect voor jou. Hier bouwen wij tijdens THE PROJEQT een minifestival waarbij men leuke activiteiten kan doen onder het genot van verschillende hapjes en drankjes. Uiteraard speelt muziek hier een belangrijke rol, maar dat dat maar aan onze dj’s over.

Om ervoor te zorgen dat dit minifestival een groot succes wordt, gaan we er voor zorgen dat iedereen dit kan meemaken. Op het terrein wonen bewoners met verschillende beperkingen. Door deze beperkingen hebben zij vaak hulp nodig als zij wat willen ondernemen, wat helaas niet altijd mogelijk is. Wij gaan er daarom voor zorgen dat zij met onze hulp gewoon kunnen genieten van een heerlijke dag op THE PROJEQT’s minifestival.

Om het af te maken gaan we de bar op deze locatie flink onder handen nemen zodat de bewoners daar nog jaren van kunnen genieten. Daarnaast gaan we de fietsen en tandems voorzien van een goede opknapbeurt, zodat het voor de bewoners makkelijker wordt om van A naar B te gaan.

Ons Tweede Thuis – Amstelveen

Op deze locatie in Aalsmeer hebben de bewoners te kampen met verstandelijke beperkingen, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Hier vind je niet alleen jongeren, maar ook volwassenen, kinderen en ouderen. Centraal staat dat de bewoners een normaal leven kunnen leiden, en daarom zorgen ze hier niet alleen voor woningen maar ook voor werk, leerzame dagbestedingen en re-integratie. De slogan van Ons Tweede Thuis is ‘JIJ &IK’, en tijdens THE PROJEQT zijn wij hier een belangrijk onderdeel in.

Echte feestgangers kennen als geen ander het belang van beleving op een evenement. Daarom hebben wij jullie hulp nodig om het bos bij deze locatie om te toveren tot een echt belevingsbos, waarbij we de sfeer die de Q-dance evenementen zo uniek maakt meenemen. In dit bos kunnen de jongeren van deze locatie genieten van de omgeving op een geheel nieuwe manier.

Verder gaan we ervoor zorgen dat de bewoners van deze locatie hun eigen groenten kunnen verbouwen door middel van een moestuin.

Breidablick – Middenbeemster

Breidablick is een woon-en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast wordt er hier verpleeghuiszorg geboden, evenals begeleiding aan jongvolwassenen die zelfstandig wonen.

Met een locatie die zoveel te bieden is er genoeg te doen om ervoor te zorgen dat de omstandigheden voor de bewoners flink worden verbeterd tijdens THE PROJEQT. Wij gaan ervoor zorgen dat alle klussen die zijn blijven liggen op deze locatie worden opgepikt. Uiteraard doen we dit in THE PROJEQT stijl, dus met harde muziek en nog hardere inzet! Nadat we de keuken, bakkerij, tuin en boerderij hebben opgeknapt is het uiteraard tijd om samen met de bewoners er even lustig op los te knallen.

Overkempe – Olst

Gelegen in het oosten van het land ligt Overkempe. Hier staat de gezonde kant van het individu centraal, een optimistische visie die perfect aansluit bij THE PROJEQT. In plaats van te kijken naar wat er allemaal niet kan, kijken ze hier naar de mogelijkheden. Samen met de bewoners gaan wij daarom kijken naar de talenten en wensen van de bewoners, waarbij ontwikkeling voorop staat.

Deze locatie bevat verschillende werkplaatsen die regelmatig gebruikt worden, en daarom kan er wel het een en ander opgeknapt worden. Als echte die hards is dat uiteraard een klus die op ons lijf is geschreven, en wij gaan er dan ook voor zorgen dat deze werkplaatsen er weer zo goed als nieuw uitzien. Na al het harde werk is een feestje om de dag mee af te sluiten wel op zijn plek, en dat gaan we dan ook zeker niet nalaten!

Stichting Bio - Arnhem

Stichting Bio in Arnhem geeft kinderen met een complexe handicap een onbezorgde vakantie, een prachtig initiatief dus. Hier vinden zij dat ieder kind het recht heeft om te leven als elk ander kind, zonder zorgen en beperkingen. Met een eigen manege, locaties waar verschillende activiteiten te doen zijn en 40 hectaren bos is er van alles mogelijk bij Stichting Bio. Omdat de zomer er weer aankomt steken wij daarom onze handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat het terrein 100% klaar is voor deze zonnige periode. Met toffe workshops, heerlijke pannenkoeken en leuke activiteiten (uiteraard geheel in Q-dance stijl), zorgen wij dat op 20 mei dit vakantieoord een legendarische dag tegemoet gaat!

Stichting Pim - Dorst

Dit is één van de Q-dance locaties die zelf is aangedragen door jullie. Stichting Pim is 2006 opgericht om een tweede huis te zijn voor acht meervoudig beperkte kinderen. Een uniek initiatief uitgevoerd door en onder toezicht van de ouders van deze acht kinderen. Ondertussen zijn deze kinderen uitgegroeid tot geweldige, bijzonder en unieke jongeren en is de woning ook een aantal jaren verder in hun ontwikkeling.

Voor een locatie dat is ontstaan uit zo’n geweldig initiatief steken wij natuurlijk graag de handen uit de mouwen. We gaan op deze locatie onze groene vingers gebruiken om de tuin ‘zomerklaar’ te maken en tegelijkertijd ook de fietsen ‘zomerklaar’ maken door middel van onderhoud.

Visio de Brink - Vries

Dit is de andere Q-dance locatie genaamd Visio de Brink, bekend van de vorige THE PROJEQT. Op deze locatie wonen ongeveer 160 volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking of andere beperkingen, verdeeld over verschillende huizen. Bij Visio zijn ze altijd op zoek naar de mogelijkheden van cliënten: wat kan wél, in plaats van wat kan niet.

Omdat de snoezelweek er aan zit te komen kunnen wij met zijn allen deze locatie omtoveren tot een echte belevenis ruimte! Buiten deze werkzaamheden sluiten we de dag natuurlijk af met een groot feest in Q-dance style.